Reteta de inserturi pe baza nevoilor actuale


Urmareste TrendyNappy pe Facebook, Instagram si YouTube.

Compozitia necesara de inserturi folosite, depinde de volumul lichidelor baute. O compozitie trebuie sa tina 3-3.5 ore si sa nu contina mai multe elemente decat e necesar. Pachetul sa tina cat mai mult si sa fie cat mai micut.

Intotdeauna sa avem grija ca nu cumva bodyul sau hainutele sa intre sub scutec atingand buzunarul sau compozitia deja ud. La fel sa avem grija si cu cusaturile la picioruse fiindca ata udata transmite umiditatea in haine, daca acestea le ating. Sa capsam bodyul numai cu o singura capsa din mijloc, dintre cele 2 sau 3 capse, fiindca astfel bodyul o sa fie mai sus decat linia scutecului, si sa folosim ciorapi si pantalonasi elastici care sunt mulati pe corp si au marimea perfecta. Hainutele largute au tendinta de a intra in santurile intre scutec si picior si astfel scurtesc viata compozitiilor. Cand observam ca a intrat haina la scutec, sa scoatem imediat cu doua degete.

Cand copilasul este purtat, sau este in leagan, sau sta in carucior timp indelungat, din cauza presiunii greutatii lui umiditatea ajunge mai repede la marginile compozitiei, in plus in pozitia sezanda imbracamintea are mai mare acces la cusaturile scutecului. In aceste cazuri putem sa folosim mai multe inserturi, sau putem sa schimbam cu o ora mai repede. Daca dorim sa nu avem nevoie de compozitie mai mare si nu dorim nici sa schimbam mai repede decat 3-3.5 ore, sa folosim pe parcursul acestei activitati (purtare, leganat, plimbatul cu caruciorul) scutece de la brandul TrendyNappy, fiindca acestea au fost create fix pentru a da o mana de ajutor celor care folosesc sisteme de purtat. Scutecele de la brandul TrendyNappy ofera protectie maxima in orice situatie.


Daca bebe mananca mai putin de 120ml (aprox la varsta de 0-2luni), o sa aveti nevoie de un singur insert de microfibra. Cand observi ca nu va mai tin compozitiile cat trebuie, deci 3-3.5 ore, poti sa faci 2 lucruri:

  1. ori mai adaugi compozitiei un insert de bambus SUB INSERTUL DE MICROFIBRA,
  2. ori schimbi scutecul dupa 2.5 ore in loc de 3-3.5. Noua ne-a fost mai ok sa mai adaugam un insert, fiindca mi-e mai usor sa schimb dupa 3-3.5 ore.


Daca bebe mananca intre 120ml-200ml (aprox la varsta de 2-10luni), o sa aveti nevoie de un insert de microfibra + un insert de bambus. Trebuie sa va tina 3-3.5 ore. Cand incepeti sa aveti scurgeri mai repede de 3-3.5 ore, poti sa faci 2 lucruri:

  1. mai adaugi un insert de bambus,
  2. ori schimbi scutecul dupa 2.5 ore in loc de 3-3.5.

La aceasta varsta bebe doarme deja noaptea mai multe ore in sir, mai mult de 3, si o sa ai nevoie de o alta compozitie noaptea. Daca copilasul bea inainte de culcare intre 120-200ml, o sa aiba nevoie de un insert de microfibra + un insert de bambus + un insert de canepa. Aceasta compozitie tine 10-12 ore noaptea. Cand se trezeste dimineata, schimba-l si daca nu au trecut 10-12 ore.
Daca se trezeste noaptea sa manance, schimba-l inainte de a-i dea de mancare din nou.


Daca copilasul bea intre 200ml-280ml (aprox la varsta de 10luni sau mai mult), o sa aveti nevoie de un insert de microfibra + 2 inserturi de bambus. Trebuie sa va tina 3-3.5 ore. Cand incepeti sa aveti scurgeri mai repede de 3-3.5 ore, schimba-l dupa 2-2.5 ore. In cele mai multe cazuri nu ajung aceste vremuri fiindca aici se plafoneaza pofta de lichid al copiilor. Un copilas de 3 ani bea in total intr-o zi in jur de 1,3-1,5l de lichid in diferite forme: lapte, apa, supa.

La aceasta cantitate de lichid (200ml-280ml) o sa aveti nevoie noaptea de un insert de microfibra + 2 inserturi de bambus + un insert de canepa. Aceasta compozitie tine 10-12 ore noaptea. Cand se trezeste dimineata, schimba-l si daca nu au trecut 10-12 ore.
Daca se trezeste noaptea sa manance, schimba-l inainte de a-i dea de mancare din nou.

Daca nu reusesti sa gasesti combinatia perfecta pentru nevoile voastre, contacteaza-ne in privat si te ajutam cu mare placere. Click aici pentru ajutor!